Alt du skal vide om færdighække

Når du køber en færdighæk for første gang, skal du tage stilling til en del punkter – og du har sikkert også en del spørgsmål. Derfor får du svaret på fem ofte stillende spørgsmål om den smarte hæk her.

Hvor høj skal din færdighæk være?

Inden du leder efter en færdighæk, er det essentielt at vide, hvilken type, du er på udkig efter. Det kan være, du ikke ønsker en grøn hæk. Det kan også være hækken skal stå et udsat sted. Og ikke mindst skal du vurdere, hvor høj du ønsker din hæk.

Her kan du se nogle af de mest almindelige mål:

  • 125 centimeter
  • 150 centimeter
  • 180 centimeter

Kan du selv plante din færdighæk

Færdighække bliver ofte leveret i 1 meters moduler med en vægt på under 20 kg. Derfor er de forholdsvis lette at håndtere.
De skal blot plantes i en rende, som er omkring 15 centimeter dyb og 20 centimeter bred. For at det kan lade sig gøre, skal du have løsnet jorden omkring 40×40 centimeter omkring. Det kræver ikke en maskine, og du kan højst sandsynligt selv grave renden.

Selvom du godt kan plante din hæk selv, så kan det være rart med et ekstra sæt hænder. Det kan være naboen eller en professionel.
Sørg også for at koordinere, hvor hækken skal plantes, inden den bliver leveret. Du skal plante færdighækken så hurtigt som muligt efter levering.

Skal du vande din færdighæk?

Når du har plantet din hæk, skal den vandes jævnligt. Ofte følger der derfor en siveslange med, når du køber en hæk. Sørg derfor for, at du kan tilslutte vand.
Hvis ikke du vander hækken, kan du risikere, at grogarantien bortfalder.

Hvornår skal du plante din færdighæk

Du må aldrig plante din hæk, når frosten har taget fat i jorden eller under en hedebølge. Det er derfor bedst at plante hækken i foråret eller efteråret. Det afhænger selvfølgelig altid af vind og vejr. Derfor er det svært at konkretisere præcis, hvornår du skal plante hækken.

Hvornår kan en færdighæk leveres?

Ofte kan du få leveret din hæk inden for 2-3 hverdage. Du kan også bestille den i forvejen, så den kommer, når du planlægger at plante den.
Flere forhandlere leverer kun hækkene på bestemte tider af året. Derfor er det en god idé at tjekke leveringsmulighederne hos forhandleren i god tid. På den måde undgår du, at du skal vente unødigt på leveringen.

Efterlad en kommentar