Sikkerhedsnet til trampolin

Et sikkerhedsnet til trampolin? Er det nødvendigt? Et sikkerhedsnet til trampolin er yderst vigtigt for dine børns sikkerhed. Mange kommer til skade hvert år - hvilket kunne være undgået med et sikkerhedsnet til trampolin!

Der kan gå mange timer med at hoppe på trampolin ude i haven. Du og dine børn kan udfordre jer selv og øve jer i forskellige spring og teknikker i timevis. Men der kan også ske uheld på en trampolin, og du bør derfor sikre din trampolin bedst muligt.

Lige meget om du vælger at grave din trampolin ned eller at montere den på ben, er det en rigtig god ide at tilkøbe et sikkerhedsnet til din trampolin. Med et net undgår du, at dit barn falder ud over trampolinen, mens det leger og hopper løs. Og det gør din trampolin meget mere sikker.

Fordele ved et sikkerhedsnet

  • Dit barn er sikret mod at falde ud over kanten på trampolinen, mens det hopper. Et sikkerhedsnet til din trampolin kan forhindre mange farlige faldulykker.
  • Du kan lade dine børn lege på trampolinen uden hele tiden at skulle have et øje på dem. Med et net er din trampolin så sikker, som den kan blive.
  • Du kan bruge net til både nedgravede trampoliner og til trampoliner på ben. Det øger sikkerheden ved begge dele. Græsset og jorden vil altid være hårdt at lande på, så det er godt med en afskærmning.
  • Et sikkerhedsnet til trampolinen giver en hule-agtig stemning. Børn elsker huler, og et net kan give anledning til mange lege hos specielt de mindre børn.

SÅ mange kommer til skade på trampolinen

Der er ingen tvivl om, at det er sjovt for både voksne og børn at hoppe på trampolin. Men det er heller ikke ufarligt. Der sker overraskende mange uheld på trampoliner med både lette og mere alvorlige skader til følge. I takt med at flere og flere familier vælger at anskaffe sig en trampolin til haven, er antallet af skader støt stigende.

I 2005 blev der rapporteret om 150 ulykker på en enkelt af landets skadestuer, mens tallet på samme skadestue i 2013 var helt oppe på 411. I dag er tallet formentlig langt højere, da trampoliner er blevet endnu mere populære. Den hyppigste konsekvens af trampolin uheld er knoglebrud.

Du må derfor aldrig undervurdere vigtigheden af, at du sikrer din trampolin bedst muligt. Med et sikkerhedsnet til trampolinen kan du forebygge mange faldulykker, som er skyld i en stor del af de skader, der er blevet rapporteret om i årenes løb. Det gælder både for de nedgravede trampoliner og de, der er monteret på ben. Du vil til hver en tid hellere have, at dit barn lander i nettet end på græsset.

Vælg det rette sikkerhedsnet til trampolinen

Når du skal ud at købe et sikkerhedsnet til trampolinen, er det ikke uden betydning, hvilket du vælger. Der er mange forskellige at vælge mellem på markedet, og hver eneste producent tilbyder sin egen form for net. Der er ikke bare forskel på størrelse, men også på form og montering. Får du et net, der ikke passer til din trampolin, kan du ikke være sikker på, at sikkerheden er optimal.

Men hvordan finder du så det rigtige sikkerhedsnet til din trampolin? En vigtig tommelfingerregel er, at du skal vælge et sikkerhedsnet af samme mærke som din trampolin. Det vil altså sige, at har du en BERG-trampolin, skal du også købe et BERG-sikkerhedsnet, og har du en JumpMaster-trampolin, skal du have et net derfra.

Noget andet, du skal være opmærksom på, er størrelsen på din trampolin. En BERG-trampolin er et vidt begreb, da den fås i mange forskellige størrelser og serier, og derfor er det heller ikke ligegyldigt hvilket net, du vælger. Kender du ikke størrelsen på din trampolin, skal du måle den, før du bestiller et sikkerhedsnet, så du er sikker på at vælge et, der passer.

Du måler nemt størrelsen ved at finde diameteren på din trampolin. Du skal måle helt ud til kanten af hoppedugen. Så får du den nøjagtige størrelse på din trampolin, som du skal bruge, når du køber dit sikkerhedsnet.

Køb trampolinen samt sikkerhedsnet fra start

Skal du ud at købe en helt ny trampolin, er det nemmeste at købe en samlet pakke. Her får du trampolin og sikkerhedsnet i ét. Det er en anbefalelsesværdig løsning, da du så er sikker på at få præcis det net, der passer bedst til din trampolin. Så er du klar til at gå i gang med at montere din nye trampolin med det samme, du modtager den med posten.

Vil du gerne købe en samlet pakke med net, kan du blandt andet gøre det på Abilicaonline.dk. Her finder du et bredt udvalg af trampoliner og tilbehør, og der er tilmed prisgaranti på varerne.

Populære artikler:

Trampolin guide

View more

Nedgravning

View more

BERG

View more