Stormsikring af trampolin

En stor andel af de danske børnefamilier har en trampolin i haven. Det er et meget populært stykke udendørs legetøj, som både børn og voksne kan nyde godt af. Behandler du din trampolin med omhu, kan din familie have glæde af den mange år frem i tiden.

Der er ikke meget vedligehold ved en trampolin, men til gengæld skal du være meget opmærksom på, hvordan du får den fastgjort. Graver du din trampolin ned, behøver du ikke bekymre dig om, at vinden kan tage fat i den og få den til at flytte sig. Men har du en på ben, er det derimod en rigtig god ide at overveje stormsikring af din trampolin.

Trampoliner i luften er farlige

En flyvende trampolin med kurs mod dit hus eller naboens have er en yderst farlig cocktail. Den er tung, og den kan lande på græs såvel som på et drivhus, en bil eller i værste fald et menneske. Den sikreste og nemmeste måde at sikre, at det ikke sker hjemme hos dig, er ved at investere i et sæt stormsikring til din trampolin. Pengene er rigtig godt givet ud, når meteorologerne varsler stærk blæst eller vindstød med stormstyrke.

Har du først stormsikret din trampolin med ekstra stærke pløkker og spændebånd, som begge følger med i et sæt stormsikring, behøver du ikke blive nervøs for, hvad din trampolin kan lave af ravage, mens du er væk hjemmefra. Har du ikke stormsikret den, kan det derimod blive lidt for spændende at vende hjem efter en stormfuld dag eller nat.

BERG Forankringssæt

Stormsikringssæt fra BERG

Fastgør din trampolin til jorden med dette BERG-stormsikringssæt. Sættet består af 4 jordspyd og 4 spændebånd, og det passer til trampoliner med fire ben. Har du en trampolin med flere ben, skal du bruge flere sæt.

Med BERG-forankringssæt kan du være sikker på, at din trampolin bliver på jorden og ikke forårsager skader i stærkt blæsevejr. Det er ikke nødvendigt med stormsikring af inground trampoliner, der er gravet ned.

Stormsikringssæt fra Salta

Stormsikringssæt fra Salta

Har du en trampolin på ben af mærket Salta, kan du med fordel tilkøbe dette sæt. Det kan bruges til stormsikring af din trampolin. I pakken finder du 4 stormpløkker og 4 remme, der kan anvendes til at fastgøre din trampolin til jorden.

Undgå at din trampolin flytter sig eller gør anden skade. Nedgravede trampoliner behøver du ikke stormsikre.

Gode råd til stormsikring af trampolin

Når det kommer til at sikre din trampolin mod storm eller stærk blæst, er der flere steder, hvor du kan sætte ind. Selvom du køber et stormsikringssæt, kan det stadig være nødvendigt at gøre flere ting, hvis der er en vejrmelding om en reel storm. For hvem vil ikke helst være på den sikre side?

  1. Fastgør din trampolin med et forankringssæt. Så er den bedre fæstnet til jorden, og det gør det svært for vinden at tage den med sig. Det behøver ikke koste dig mere end et par hundrede kroner. Husk at købe et sæt, der passer til det antal ben, som din trampolin har - har den mere end fire ben, skal du som regel bruge mere end ét sæt.
  2. Tag nettet af for en sikkerheds skyld. Et sikkerhedsnet er godt at have på din trampolin - bare ikke i stærkt blæsevejr. Vinden kan tage fat i nettet, hvis du ikke får det af, inden stormen begynder at rase.
  3. Find et sted med læ til din trampolin. Trækker det op til storm, så kan du eventuelt binde din trampolin fast til skuret eller legehuset. Husk at bruge et kraftigt reb eller en stærk kæde.
  4. Fjern trampolinens springdug. Dens store areal gør det nemt for vinden at få fat, og det kan du forhindre ved at fjerne det, inden det blæser op.
  5. Vend din trampolin om. Når den vender på hovedet, kan vinden ikke få fat nedefra. Læg eventuel en stor haveflise eller en anden tung genstand oven på som en ekstra sikring.
  6. Afmonter din trampolin ved at skille den ad. Vil du være på den helt sikre side, kan du stille den indendørs, når den er skilt ad. Så flyver den med garanti ingen steder. Det er dog en tidskrævende løsning at tage trampolinen ind og samle den igen bagefter.

En nedgravet trampolin er mere sikker

Vil du gerne være på den helt sikre side? Den ultimative løsning i forhold til at stormsikre din trampolin er at grave den ned i din have. Når den er gravet ned, kan vinden ikke få fat i den, og du behøver ikke være nervøs for at finde den andetsteds i din have, når vinden har lagt sig. Flyver der en voldsom storm ind over landet, kan de mange timers gravearbejde vise sig at være det hele værd.

En nedgravet trampolin er ikke bare den mest sikre måde i forhold til blæsevejr, men den er også mere sikker for dine børn at hoppe på. Der er nemlig ikke langt at falde, hvis de skulle være så uheldige at hoppe ud over kanten. Du finder udvalget af nedgravningstrampoliner i denne artikel.

Populære artikler:

Trampolin guide

View more

Nedgravning

View more

BERG

View more